مکانیسم های مولکولی و سلولی بره موم و ترکیبات پلی فنلی آن در برابر سرطان

خلاصه مقاله

در سال های اخیر، علاقه به محصولات طبیعی مانند منابع جایگزین دارویی برای بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله تومورها، تجدید شده است.

بره موم، یک محصول طبیعی جمع آوری شده توسط زنبورهای عسل، و اجزای پلی فنولیک/فلاونوئید مرتبط با بره موم، تمام مراحل روند پیشرفت سرطان را تعدیل می کند.

فعالیت ضد سرطانی بره موم و ترکیبات آن متکی به مکانیسم های مختلفی است: توقف چرخه سلولی و تضعیف تکثیر سلول های سرطانی، کاهش تعداد سلول های بنیادی سرطانی، القای آپوپتوز، تعدیل مسیرهای سیگنال دهی انکوژن، مهار متالوپروتئینازهای ماتریکس، پیشگیری از متاستاز، اثرات ضد رگ زایی، ضد التهابی همراه با تعدیل ریزمحیط تومور (با اصلاح فعال شدن ماکروفاژها و پلاریزاسیون)، تنظیم اپی ژنتیک، فعالیت های ضد ویروسی و باکتری کشی، تعدیل میکروبیوتای روده، و کاهش عوارض جانبی مضر ناشی از شیمی درمانی.

مواد تشکیل دهنده بره موم همچنین سلول های سرطانی را به عوامل شیمی درمانی «حساس می کند»، احتمالاً با مسدود کردن فعال شدن فاکتور رونویسی فاکتور هسته ای کاپا-زنجیره سبک-افزایش دهنده سلول های B فعال (NF-kB).

در این بررسی، ما دانش فعلی مربوط به اثرات فلاونوئیدها و سایر ترکیبات پلی فنلی از بره موم را بر رشد تومور و توانایی متاستاز کردن خلاصه می‌کنیم و مکانیسم‌های مولکولی و سلولی احتمالی دخیل در تعدیل مسیرهای التهابی و فرآیندهای سلولی را که بر بقا تأثیر می‌گذارند، مورد بحث قرار می‌دهیم. تکثیر، تهاجم، رگزایی و متاستاز تومور.

منبع : کتابخانه ملی پزشکی
مجله بین المللی علوم مولکولی
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9499605/

نوشتهٔ پیشین
بررسی جامع ترکیبات فنولیک گزارش شده در عسل های تک گل
نوشتهٔ بعدی
انجمن های زنبوردرمانی در دنیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

محصولات

ابزار

keyboard_arrow_up